Home Övrigt Berättelser och texter FOLKHÄLSOPARKEN I ALBY

FOLKHÄLSOPARKEN I ALBY

0
FOLKHÄLSOPARKEN  I ALBY

[vc_row][vc_column][vc_column_text][responsivevoice voice=”Swedish Female” buttontext=”LYSSNA PÅ TEXTEN”]

Daglig verksamhet har startat en ny grupp i Alby där de arbetar  med Folkhälsoparken.

Det finns två Folkhälsoparker i Sverige. En finns i Malmö och den andra finns i Alby i Botkyrka. Folkhälsoparken i Alby hade invigning den 15 november 2015.
I parken har de ett utegym med olika maskiner. Det finns även fotbollsplan, tennisbana, skatepark för skateboardåkare, basketplan, klätterställe, barnlek och grillplats med mera.

Den 1 mars 2016 startade Daglig verksamheten grupp som arbetar med att sköta om Folkhälsoparken.
Inblick träffade Petter, Chris och arbetsledare Andy som arbetar i parken. Alla tre har tidigare arbetat i Hågelbyparken där Daglig verksamhet också har en verksamhet.
Andy frågade om det var några som var intresserade av att arbeta med Folkhälsoparken i Alby. De skulle sköta om Folkhälsoparken i samarbete med Kultur- och fritidsförvaltningen, om de var intresserade av att hålla det rent och snyggt. Chris och Petter sa att de var intresserade.
Även Rickhard som tidigare arbetat på Enskild placering och Alby äng var intresserad. Han var ledig just denna dagen.
De arbetar bland annat med att plockar skräp, räfsar löv, byter påsar i papperskorgar.
Till våren blir det en del trädgårdsarbete som att plantera och klippa gräs. De har ännu ingen gräsklippare eller trimmer men det ska de köpa in.
Handledarna ser till att arbetstagarna har scheman så att de vet vad de ska göra.
De samarbetar även med Markförvaltningen, Kultur- och fritids-förvaltningen, Sportklubben Konyaspor och vaktmästaren för att få reda på om det är något speciellt som händer, till exempel om en skolklass ska komma dit, lov eller om det är saker som behöver fixas eller planteras.
Petter och Chris tycker allt de gör i parken är roligt. Det finns inga tråkiga arbetsuppgifter. Sedan kommer Petter på att det finns något som han är irriterad på, det är jobbigt att plocka upp skal från solrosfrön som en del äter och spottar ut.
De tränar på utegymmet varje dag, men de tränar även i deras gym som de har i sin lokal varje dag. Lokalen ligger en bit ifrån själva parken.
Andy arbetar 2 dagar i veckan. Mariella som är den andra arbetshandledaren arbetar 3 dagar i veckan då arbetar Andy på ICA Maxi.
Det tar en förmiddag att städa hela parken. På eftermiddagarna så fixar de olika saker som att plantera, kratta och fixa i rabatterna. Just nu har de städat stora fotbollsplanen som var väldigt skräpig. Det har tagit en vecka. De anpassar lunchen efter besökarna. Till exempel om en skola är där så tar de lunch och städar när skolan lämnar parken.
Gym utrustningen är väldigt populär och det är gratis. De har en del stamgäster som kommer och tränar varje dag.
De ska så småningom rusta upp ett motionsspår vid Albysjön som de sedan ska hålla rent och snyggt i. Under vintertid så kommer de att underhålla en skridskobana som ska spolas två gånger varje dag. De ska börja bygga en stadsodling där de kan odla olika grönsaker.
Så småningom kommer de behövas flerarbetstagare då det blir mer och mer att göra.

[/responsivevoice][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.