Home Fritid & Nöje Spelet The Lord of the Rings Online

Spelet The Lord of the Rings Online

0
Spelet The Lord of the Rings Online

The Lord of the Rings Online (LotRO) som det förkortas, är ett MMORPG (Massively Multiplayer Online Roleplaying Game).

Lotro utspelar sig i J.R.R. Tolkiens Midgård, medans Ringen tas till Mordor, i början utspelades det endast i Eriador som är västra sidan av Midgård, där böckerna börjar. Sedan har dom lagt till mer och mer undertiden.

Nu finns även Moria, Isengård , Rohan, och Gondor, även vid gränsen till Mordor.
Spelet är ”Free to play”. Det innebär att det inte kostar något, Det är alltså gratis. Fast man kan bli VIP som öppnar upp mer saker, men då kostar det drygt 15 dollar i månaden. Det är cirka 120 Svenska kronor. Ju fler månader man betalar för ju billigare blir det per månad.

Spelet släpptes 2007 av Codemaster i Europa och Turbine i USA, som sedan togs över helt av Turbine. År 2016 togs LotRO över av Standing Stone Games, som är samma utvecklare under ett annat namn.

Det jag gillar mest är att Utforska Midgård. Såklart finns det gränser, beroende på vilken Nivån man är. Fastän Grafiken är lite utdaterad så tycker jag personligen det är vackert och precis som jag har tänkt mig Midgård.

Resan från Shire till Rivendell är min dröm eftersom jag minns det så väl i böckerna, som är drygt Nivå 7-40. Även Moria som är nivå 45-60. Sedan kommer man ut till Lothlorien, till Mirkwood och sedan Rohan, sedan till Gondor. Äventyret tar inte slut för att man når maxnivå som är nivå 105.

Det finns tusentals uppdrag och saker att göra som aldrig verkar ta slut.
Om du är ett Sagan om Ringen Fan (och gamer) så kommer du älska detta spel.

 

En bild från spelet. Här ser du en Hobbit.
Det finns nu 5 raser, man kan spela som:
  • Man
  • Alv
  • Dvärg
  • Hobbit
  • Beorning.

Beorning är en ras som man dock måste låsa upp för riktiga pengar om man inte samlar på sig poäng själv, då kostar det ingenting. Det finns 9 klasser att välja mellan med klass/ras kombinationer, 10 med Beorning som även är en klass.

Burglar är en mästertjuv, som lurar sina motståndare med ”debuffs” och ”stuns”. Man spelar den som Hobbit och Man.

Captain är en Ledare för gruppen. Captain inspirerar andra och hjälper dem att besegra motståndaren. Kan bara spelar av Man.

Champion är en slagskämpe som tar kål på motståndaren snabbt. Kan spelas av Man, Alv och Dvärg.

Guardian är en ”Tank” som står i centrum och tar skadan, medan de andra gör skadan på moståndaren. Spelas av alla 4 raser.

Hunter är en Utbyggsjägare som använder bågen som främsta vapen. Gör även mycket skada som Champion fast på avstånd. Spelas av alla raserna.

Lore-master är som en magiker som använder Naturen som vapen, dom kan kalla fram Djur på sin sida, även blixtar och eld. Kan spelas av Man, och Alv.

Minstrel är en musiker som helar och gör skada med sin sång. Spelas av alla 4 raser.

Rune-Keeper är en runanvändande magiker som kallar fram blixtrar och eld, samt kan hela. Kan spelas av Alv och Dvärg.

Warden är en spjutkastande ”Tank” som använder sig av ”Gambits” för att göra skada och hela sig själv. Spelas av Man, Hobbit, och Alv.
Beorning är en formändrande nordling, som förvandlar sig till en Björn.

The Shire och partyträdet.
Så här ser ett hus ut där Hobbitarna bor.

Klicka på bilden ovanför för att se på filmen om spelet.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.