Home Fritid & Nöje Recension av filmen Fatman

Recension av filmen Fatman

0
Recension av filmen Fatman

En rå filmversion om jultomten i en mörk berättelse om jultomten och hans värld där Mel Gibson spelar huvudrollen. Faktiskt den bästa thrillern på länge eftersom att den står som thriller hos comhemplay men egentligen är det en svart komedi. Väldigt lätt att hänga med i och jag blev tillräckligt intresserad för att se filmen från början till slut utan avbrott och utan att spola eller hoppa framåt vilket är ett gott betyg.

I den här filmen är jultomten beskyddad av tungt beväpnad militär som han tvingas samarbeta med för att rädda sin avtagande verksamhet. Barn är raka motsatsen till en Disneyfilm. Ondsinta, elaka och stygga. Exempel på elakheter som barn i filmen gör är att bränna ner hus och släppa bowlingklot från bro ner på motorväg.

I de flesta fall brukar jag inte ens påbörja att se en film men redan när jag såg titeln på den här filmen och läste om handlingen visste jag att den var intressant och fångade mitt intresse direkt. Den blev inte sämre av att Mel Gibson passar perfekt i sin roll och att en unge skickar en yrkesmördare spelad av Walton Goggins från Quentin Tarantinos Hateful Eight och Django Unchained att mörda jultomten. Tomten är brutal i filmen för att samhället och världen han lever i är lika brutal så han har tvingats till att anpassa sig till de förhållanden som råder i omvärlden.

Längd: 1 timme 35min
År: 2020

Finns hos: Tele2play+ men finns även på SF-anytime och Youtube för 39 kronor.

Med: Mel Gibson, Walton Goggins, Marianne Jean-Baptiste, Chance Hurstfield, Eric Woolfe
Regissör: Ian Nelms, Eshom Nelms

Betyg: På IMDB.com är filmen betygsatt på 5.9/10 men jag höjer lite och säger att den är värd 7/10

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.