spot_img

Recension av filmen Eden Lake

Eden Lake är en film från 2008 om ett vuxet par som ska campa vid en sjö under en weekendresa och tycker sig bli störda av ett gäng tonåringar. De ämnar försöka ändra på gruppens beteende men får istället deras ilska emot sig med brutala konsekvenser. 

Filmen innehåller ett antal unga skådespelare passande att spela ungdomar. Gruppen av ungdomar har en ledargestalt som är väldigt sadistisk och brutal vilket leder till att de andra som är yngre inte vågar säga emot och därmed följer honom istället. 

De unga skådespelarna gör ett bra jobb med att tolka de varierande känslorna från ilska till skräck till förtvivlan och de båda ledande skådespelarna är briljanta. Några små logiska problem uppenbarar sig i filmen men inget man inte kan komma över.

Regin är som tagen från en film av Michael Haneke som gjorde Funny Games från 2007 (amerikanska versionen med Tim Roth). Man kan säga att filmen är lite av en blanding av Flugornas Herre/Lord Of The Flies och Funny Games. Och det måste sägas att det är något av ett väldigt bra manus till filmen som inte överskrider några gränser från verklighet till fiktion. 

Filmen har inte klarat bechtel-wallace testet eftersom Kelly Reilly som spelar den vuxna kvinnan Jenny har konversationer med andra kvinnor i filmen som handlar om män som i det här fallet är karaktären Jennys man. Bechtel-wallace testet är baserat på Alison Bechtel som 1985 skrev i ett manus till en film om två kvinnliga skådespelare som talade om något annat än män. Testet handlar om hur kvinnor framställs i media, även i litteratur.

Den finns att streama hos SF Anytime.

Regisserad av: James Watkins

Kända skådespelare i filmen är: Michael Fassbender (Alien: Covenant, flertalet X-Men filmer), Thomas Turgoose (This Is England)

Jag ger filmen 4/5 i betyg medans filmen är framröstad till 6.7 hos imdb.com vilket inte jag tycker stämmer helt med hur filmen är gjord med tanke på det grova innehållet i den och dess handling.

 

Föregående artikel
Nästa artikel
Marcus
Marcus
Det är jag som är Marcus och jag jobbar på Mediaverkstan främst som skribent och recensent.

Blandat

Jag ger filmen 4/5 i betyg medans filmen är framröstad till 6.7 hos imdb.com vilket stämmer ganska bra med hur filmen är gjord med tanke på innehållet i filmen och dess handling.Recension av filmen Eden Lake