Home Övrigt Berättelser och texter Recension av dokumentärerna Life in Outer Space

Recension av dokumentärerna Life in Outer Space

0
Recension av dokumentärerna Life in Outer Space

På Netflix finns just nu dokumentärerna Liv i yttre rymden: Exoplaneter och Solsystemet. 

Det här är två intressanta dokumentärer som nyligen kommit ut.  

Dessa dokumentärer handlar om sökandet efter liv i yttre rymden och tittar närmare på vad som skulle kunna finnas i vårt solsystem och på andra planeter och månar utanför vårt solsystem. 

I ‘Liv i yttre rymden: Solsystemet’ fokuseras på Mars och förekomsten av vatten på Mars och månarna Titan och Enceladus tillhörande Saturnus och månen Europa tillhörande Jupiter som har hav av flytande metan och etan.

I ‘Liv i yttre rymden: Exoplaneter’ är det lite replay från första delen och sedan pratas det en del om solsystemet Trappist 1 och dess sju planeter varav tre jordliknande planeter som ligger inom stjärnans beboeliga zon som även kallas Guldlockszonen. Vem vet, det kanske är krig mellan intelligenta varelser i Trappist 1 systemet som bor på de tre olika beboeliga planeterna.

Efter att jag sett på båda dokumentärerna tycker jag att man fått med väldigt mycket relevant information speciellt om vår grannplanet Mars och även det mesta om vilka upptäckter som gjorts kring månarna Enceladus, Europa och Titan. Däremot tycker jag kanske att det skulle varit lite mer information om den i förhållande till Jorden närmaste Exoplaneten Proxima B i konstellationen Centauri. 

Dokumentärerna kom ut 2022. Jag gillade båda dokumentärerna och tycker de uppfyllde förväntningarna och hoppas på mer information om Proxima B och andra exoplaneter i framtida dokumentärer. James Webbs Rymdteleskop nämns i dokumentären om exoplaneter. Har redan nämnt i min text om Planeter, men det toppmoderna James Webb teleskopet som sköts upp 2021 har enorma möjligheter att utforska universum ytterligare närmaste åren vilket kommer att bli väldigt intressant att följa.

Dokumentärerna finns även gratis på Youtube (Netflix har utan reklam) om man söker efter Life in outer space och för enkelhetens skull har jag lagt in filmerna som båda är runt 50min långa längre ner på den här sidan. Sökandet efter dokumentärerna lär inte vara svårt men sökandet efter liv i yttre rymden är väldigt svårt. 

Life In Outer Space – The Solar System | Full Space Documentary 

Life In Outer Space – The Exoplanets | Space Documentary 2022 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.