Home Fritid & Nöje Spelet Apex Legends

Spelet Apex Legends

0
Spelet Apex Legends

Från skaparna av Titanfall landade Apex Legends utan förvarning in i spelvärden som ett nytt free-to-play (gratis att spela) battle royale spel.

Spelet Apex Legends

Konceptet är simpelt, du och två andra spelare bildar ett lag och slängs in i en värld med ca 60 andra spelare som ska strida över vinsten genom att ta ut varandra.
Man börjar tomhänt och får försiktigt men snabbt ta sig igenom världen för att plocka upp objekt som kan hjälpa dig i striden. Vapen, utrustning och andra föremål kan delas med dina lagkamrater samt plockas upp från besegrade fiender.
Spelytan blir gradvis mindre under hela spelmatchen tills bara ett lag återstår
och därmed är matchen slut.


I nuläget finns det 10 spelbara karaktärer som har unika spelstilar och förmågor som gör så att spelet står ut från konkurrenterna i Battle Royale genren. Nya spelbara karaktärer kommer ut med nya säsonger samt annat nytt innehåll som kosmetiskt för karaktärerna och vapen (det kan vara olika kläder eller olika färger/mönster på vapen).
Spelet är gratis att spela och kommer med 6 karaktärer du kan spela direkt och med tillräckligt med vinster och bra spel kan du låsa upp de andra karaktärerna.
Det finns kosmetiskt du kan få genom belöningar i spelet eller så kan du köpa dem.
Varje säsong kommer med nytt innehåll och ett battlepass.
Ett battlepass är som ett långt mål med flera delmål som ger dig belöningar som är exklusiva för den säsongen.
Ju mer du spelar och vinner ju snabbare får du belöningarna.

Gameplay trailer via Playstation

  • Grafik: Spelet generellt ser bra ut och har såklart liknelser från Titanfall. Den har en speciell stil som påminner en av tecknade serier. Apex Legends kombinerar färgglada karaktärer med mildare färgtoner runt i världen. Animationerna är subtila och smidiga.
  • Ljud: Det finns vissa buggar med ljudet ibland men soundtracket är bra, och med säsongerna så har dem släppt flera ljudspår så det inte är lika repeterat. Det värsta med ljudet är nog kommunikationen, kvalitén på ljudet i röstchatten är nere i botten.
  • Story: Det finns en story i Apex men den har inte så stor betydelse eller närvaro i spelet. Det mesta finns att hitta på nätet och inte alls mycket finns i själva spelet. Anledningen till att den ändå får ett bra betyg är för att jag tycker det som finns att hitta är intressant och får mig vilja ha mer. Om spelet hade mer en handling eller filmsekvenser skulle den definitivt få en femma. På Apex Legends Youtube läggs det upp nytt innehåll med story för varje nytt event.
  • Speltimmar: Om man gillar att spela Battle Royal spel och vill pröva något nytt kan du sänka in flertals timmar i Apex legends. Men om du – som jag, är trött på battle royals så kan det vara kul ibland men något man tröttnar på i längden.
  • Pris: Till en början så var Apex Legends en 5:a i prisvärdheten, det är gratis och man kunde få bra belöningar genom att bara spela spelet. Men med fler uppdateringar så har spelet blivit ”dyrare” i det kosmetiska och battlepasses. Det känns inte som att man blir lika belönad genom att spela spelet i jämförelse med att köpa belöningarna.

 INFORMATION 

 Utvecklare:  Respawn Entertainment         
 Utgivare:  Electronic Arts
 Pris:  Gratis att spela              
 Genre:  Battle Royale, förstapersonsskjutare
 Format:  Microsoft Windows, Xbox One, Playstation 4

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.