Home Övrigt Berättelser och texter FINALEN I FUNKISMELLON 2017

FINALEN I FUNKISMELLON 2017

0
FINALEN I FUNKISMELLON 2017
Funkismello

 

Måndagen den 24 april var det final i Funkismello.
För tredje året i rad så gjordes finalen i Cirkus på Djurgården.
Programledarna för kvällen var inga mindre än Linda Bengtzing och Anna Ringström.


Linda är en av Sveriges mest folkkäraste och populäraste artister och har deltagit i Melodifestivalen inte mindre än 6 gånger. Anna kan man säga är en veteran vid ett sånt här sammanhang, eftersom hon även var konferencierer förra året.

Programledarna för kvällen var Linda Bengtzing och Anna Ringström.

Årets jury bestod av Magnus Carlsson, som har haft stora framgångar med dansbandet Barbados och popgruppen Alcazar, och även tävlat i Melodifestivalen hela 8 gånger.

Här ser du Rongedal, Anna och Magnus till höger.

Tvillingbröderna Magnus och Henrik Rongedal, har bland annat körat bakom Electric Banana Band, deltagit i olika sorters tv-program, och tävlat i Melodifestivalen en gång.

Ann-Katrin Hegvold jobbar som brukarombudsman på Botkyrka kommun.

Sist men inte minst Andrea Wahlgren, som tävlade för Danderyd förra året.

Här sitter juryn.

Showen genomfördes med en stor levande orkester och som vanligt under ledning av Per-Ove ”Knappen” Ståhlknapp.

Mannen som leder orkestern heter Per-Ove ”Knappen” Ståhlknapp.

De två senaste åren var det Alexander Paniagua Rivera som representerade Botkyrka, men i år var det Kristina Lindfors som tävlade för våran kommun.

En bild från Botkyrkas uttagning som Kristina vann.

Hela Cirkus var fullsatt och var redo för en kväll med sång och glädje, glitter och glamour men framförallt för att ha en rolig och trevlig kväll.

 

Showen inleddes med att man fick se artisterna bli intervjuade backstage, på videoskärmen. Innan själva tävlingen drogs igång så intog två viktiga personer scenen, nämligen Ann Epstein och Camilla Brodin. De höll tal om evenemanget och att de jobbar med Funkismello bland annat.

Camilla Brodin och Ann Epstein talade om arbetet med Funkismello.

Sedan var det dags för förra årets vinnare Henkeman och Petra att uppträda med sin vinnarlåt Le Igen.

Petra och Henkeman som var förra årets vinnare framförde sin låt Le igen.

Därefter var det dags för de två personer som  skulle guida publiken genom hela kvällen att inta scenen, Linda Bengtzing och Anna Ringström.

Linda och Anna

De berättade bland annat om vad som skulle ske och hända under kvällen. De passade även på att prata med juryn, för de står för ena halvan av makten om vem som skulle vinna ikväll. Den andra halvan står publiken för precis som alla flesta musiktävlingar.

Man fick även veta att om man inte kunde komma till Cirkus så kunde man kolla på sändningen via nätet så att man inte missar nåt.

Det sista som man gjorde innan det var dags för kvällens första artist var att ta in alla artisterna på scenen för att vinka och hälsa på publiken.

Bland artisterna såg man Botkyrkas representant Kristina Linfors. Sen var det dags att säga som man alltid brukar säga.

Nu kör vi!

Innan varje artist gick upp på scenen så såg man artisten prata i ett filmat inslag på videoskärmen, där de berättade om vad de heter, vilken låt de ska sjunga och vilken kommun de tävlar för.

Första artisten för kvällen hette Bernice van Driel Korsbäck och tävlade för Sundbyberg. Hennes bidrag var Arvingarnas jätte hit från serien Tre Kronor, Pamela.

Första artisten är Bernice van Driel Korsbäck.

Nästa artist var den ena representanten från Stockholm. Han hette Johnny Nilsson och framförde en riktigt svängig dansbandsklassiker av Vikingarna, nämligen Till Mitt Eget Blue Hawaii. Han lyckades bjuda på ett glatt nummer som fick hela Cirkus att gunga, samtidigt som han höll i en påse.

Artist nummer tre kom från Solna, och hette Michelle Degermark som sjöng en lite mer lugnare låt. Hon sjöng en låt av Tokio Hotel som hette Zoom Into Me. Sittandes på en pall lyckades hon bjuda på ett riktigt rysarnummer. Den låten tillägnade hon sin mormor som hon älskar jätte mycket.

Michelle Degermark sjöng en lugn låt som heter Zoom into me.

Därefter var det dags för Järfällas artist att äntra scenen. Artisten hette Martin Hagen och han framförde en helt egenskriven låt som hette One Of A Million. Han sa på inslaget att han var inspirerad av Alice Cooper, och det såg man med tanke på han hade en helt otrolig fantastisk rockröst som påminde lite grann om Alice Cooper. Med sig på scenen hade han sin vän Niklas som skuttade och dansade i bakgrunden.

Här framför Martin vinnarlåten och Nicklas dansar med.

Artist nummer fem var ingen mindre än veteranen Felicia Kamsvåg, som faktiskt har vunnit Funkismello en gång. Hon tävlade i vilket fall för Sollentuna med Celine Dions klassiska ballad The Power Of Love. Visserligen så är hon rullstolsbunden men hon besitter en röst som gjorde att man fick gåshud.

Felicia Kamsvåg sjunger Celine Dions klassiska ballad The Power Of Love.

Nästa kommun var Upplands-Bro som representerades av en duo som kallade sig Gamla Häggvikarna. Duon bestod dels också av en veteran, och dels av en nykomling, nämligen Tomas Fogelholm och Mattias Bjerkestrand. Tomas tävlade i Funkismello redan för två år sen. Tillsammans körde de Samir och Viktors bidrag från Melodifestivalen förra året, Bada Nakna. Det här var kvällens mest dramatiska nummer.  På scenen hade de med sig två uppblåsta bassänger som de alltid gick runt efter varje refräng. Dessutom så gjorde de en strippa genom att ta av sig skjortorna.

Här är en duon som består av Tomas Fogelholm och Mattias Bjerkestrand. De kallar sig för Gamla Häggvikarna.

Sen var det äntligen Botkyrkas tur. Kristina Linfors stod på scenen, klädd i rosa och sjöng ABBAs gamla stora klassiker The Winner Takes It All. Hon bjöd på ett kanonnummer, men frågan var om man har en liten fördel genom att sjunga om att vinna.

Krisina Linfors framför ABBAs låt The winner takes it all. det betyder vinnaren tar allt.
Kristina vinkar till publiken när hon är på väg av scenen efter sitt kanonuppträdande.

Nästa artister kom från Täby/Danderyd och var en grupp bestående av fem personer som kallade sig Rosenklubben. De framförde en låt som hette Kärlekssång, och var kvällens andra egenskrivna låt. Det här var en hyllningslåt till deras mammor. På scenen var det fyra personer som sjöng och en spelade keyboard.

Rosenklubben.

Därefter hade turen kommit till Rebecka Wikman som tävlade för Halmstad. Hon ställde sig på scenen i en grön glittrig klänning och sjöng Sonja Aldéns fina ballad Du Är Allt.

Rebecka Wikman sjöng Sonja Aldéns låt Du är allt.

Efter att ha hört två kärlekslåtar på raken, så var det dags att höra en låt som handlade om frukt. Den låten hette Var Ligger Landet Där Man Böjer Bananerna och framfördes av Martin Nilsson, som representerade Attendo Syd. Med stora rörelser som både var glada och roliga så blev det här ett kanonnummer med lite humor.

Martin Nilsson framför låten Var Ligger Landet Där Man Böjer Bananerna.

Artist nummer elva var andra representanten från Stockholm. Hon hette Magdalena Westin och sjöng kvällens andra ABBA-låt, nämligen I Have A Dream.

Magdalena Westin och sjöng kvällens andra ABBA-låt, nämligen I Have A Dream.

Nu återstod det endast två artister som skulle uppträda.

Tävlingens näst sista bidrag var soundtrackmelodin från filmen Vaiana, How Far I’ll go och framfördes av artisten från Upplands Väsby, Aji Jack.

Aji Jack sjöng How Far I’ll av Vaiana.

Sist ut på scenen var andra representanten från Täby/Danderyd som var Johan Kaspersson, och han körde Magnus Ugglas monsterhit Jag Mår Illa. Fart och fläkt blev det, och han visste verkligen hur man skulle röra sig på scen.

Johan Kaspersson sjöng Magnus Ugglas monsterhit Jag Mår Illa.

När alla artister hade uppträtt så pratade programledarna med publiken och med juryn  samt kollade på en snabbrepris.

Sedan var dags för en 30 minuters paus. I pausen gick hela publiken ut ur salongen och gick runt i korridoren för att prata och mingla. Under tiden så samlade personalen in röstsedlar. När pausen var slut så återvände publiken till salongen för att få uppleva den andra halvan av showen.

Den halvan inleddes med att man fick se artisterna bli intervjuade backstage. Sedan skulle den stora gruppen Mer Än Du Ser från Halmstads Husknuten bjuda på ett nummer. De körde en egenskriven låt som hette Alla Är Lika Mycket Värda. Vilket var passande nog. Men även kören i orkestern bjöd på ett nummer genom att framföra inledningsmelodin i serien Pokémon.

Mer än du ser sjöng sin egna låt Alla är lika mycket värda.

Efter det var det dags för det mest unikaste numret på hela kvällen. Drumriders, en grupp bestående av elva personer från Musikskolan i Väsby bjöd på ett unikt och fantastiskt nummer där de lirade trummor. Trummorna var stora papperskorgar som de vänt upp och ner.

Drumriders, en grupp bestående av elva personer från Musikskolan i Väsby bjöd på ett unikt och fantastiskt nummer där de lirade trummor. Trummorna var stora papperskorgar som de vänt upp och ner.

Det blev ett mellanaktsnummer till innan det var dags att gå in i avgörandet. Det numret framfördes av Anna och Linda samt körkillen Micke Blomqvist. Tillsammans körde de låten som Linda som Linda har sjungit duett med Markoolio, Värsta Schlagern.

Under mellanakten så dansade Anna och Linda sjöng låten Värsta Schlagern.

Sen var det dags att gå in i avgörandet, men innan de gjorde det så tog de ut alla artisterna på scenen. Varje artist fick diplom och blommor och den som skulle få den stora äran att få avslöja vinnaren var ingen mindre än Magnus Rongedal.

Rongedal… Magnus tror vi?

Till att börja med så berättade han om hur det hade sett ut under kvällen och hur juryarbetet har gått och att det inte hade varit lätt.

Nu återstod det bara att vänta på det gyllene kuvertet, men det tog en liten stund. Men när kuvertet äntligen kom så tog Magnus emot det och läste upp vinnaren.

Han sa, Ärade publik, 2017 års  Funkismellos vinnare heter, Martin Hagen!

Martin Hagen från Järfälla hade alltså vunnit Funkismello 2017. Martin fick en stor check med pengar. Han skulle ju naturligtvis få framföra sin vinnarlåt igen.

Vinnarna av Funkismello 2017 blev Martin Hagen och hans dansare Niklas.

Medan han gick för att förbereda sig så applåderade man för alla de andra artisterna. Botkyrkas Kristina Linfors kom på en hedrande andra plats tillsammans med alla de övriga.

Alla fick stå kvar på scenen under repriset av vinnarlåten. Sen var det äntligen dags för Martin att ännu en gång framföra sin egenskrivna låt One Of A Million, då även tvåorna fick feeling och började dansa med på scenen.

Direkt efter det så ställde Linda några frågor till vinnaren, tog in juryn på scenen och tackade både publiken och alla som hade jobbat med Funkismello 2017.

På videoskärmen stod det Tack för i år. Vi ses 2018! 


Här nedanför kan du se och lyssna på hela Funkismello 2017

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.