Home Övrigt Berättelser och texter Botkyrkas uttagning till Funkisfestivalen 2019

Botkyrkas uttagning till Funkisfestivalen 2019

0
Botkyrkas uttagning till Funkisfestivalen 2019

Den 16 november var det Botkyrkas uttagning till Funkisfestivalen. Uttagningen gick av stapeln på Folkets hus i Hallunda som det har gjorts de senaste åren.

I år fanns det en hel del nyheter. Dels så var scenen extra fint dekorerad och dels så var det några artister som hade några artister med sig dansare på scen. Dansarna var Asil Shamoon, Hadil Shamoon, Hanieh Shabani, Mirella Imamovic och Kwadho Addison.

Som tidigare år så sköttes ljud, ljus och bild av Fredrik, Peter och Henrik.


Dessutom så hade vi helt nya musiker i vårt kompband och helt nya körtjejer.

Bandet bestod i år av Anders Wideland på gitarr, Per Hansson på bas, Jonas Öijvall på keyboards och Sigbjörn Fant på trummor. Årets kör bestod inga mindre än Lovisa Wahlström och Linn Bjernerup.

En sak som inte var nytt för i år var programledarna. För andra året i rad var det Malin Persson och Vera Henriksson som guidade publiken igenom hela kvällen.

Innan tävlingen drogs igång så sa Irene Cederborg ett par ord och hälsade publiken hjärtligt välkomna. Sen intar Malin och Vera scenen för att starta igång tävlingen.

I år skulle man sammanlagt få se och höra 15 bidra bestående av några solonummer och några duetter.

Först ut på scenen var Kaj Hänningen mad en av Bon Jovis monsterhits It’s my life. I guld och guldkavaj och med en riktig rockrökare blev det en kanonstart på kvällen.

Näst ut på tur var veteranen Marie Håkansson med en svensktopphit av Streaplers, Bara 15 år.

Sedan var det dags för kvällens första duett som bestod av Metin Cesmeli och Mikael Rubenztajn med dansbandsklassikern Leende guldbruna ögon.

Sedan var det dags för ännu en duett och ännu en dansbandsklassiker bestående av Victoria Valverde och Moa Hesslegård med Charlotte Perrellis Tusen och en natt.

Artist nummer 5 var Dilara Cesmeli med en riktig Elvis Presley-klassiker Hound dog.

Sen var det dags för kvällens kanske mest vågade låtval. Kristina Linfors skullen nämligen framföra Sias Chandelier. Kanske kvällens mes svårsjungna bidrag men lyckas sätta den som handen i handsken. Dessutom så var hon en av de som hade dansare med sig på scen.

Nästa artist var Gustav Odenberg med kvällens fjärde dansbandsklassiker, nämligen Aj, aj, aj (Det bultar och det bankar).  Mitt under framträdandet upptäckte man att Gustavs mikrofon inte var på. Vilket gjorde att man fick avbryta framträdandet och så fick han börja om. Trots det lilla mistaget så blev det ett svängigt och fartfyllt nummer.

Sen var det Christian Ebsens tur med kvällen andra rockrökare. Med Europes Rock the Night lyckas han få igång hela publiken.

Nionde artisten ut på scenen var Alexander Paniagua Rivera med John Lundviks bidrag från Melodifestivalen 2018 My turn. Trots nervositeten så lyckas han bjuda på ett starkt och passionerat nummer.

Kvällens tredje duett var Lars-Erik Jansson och Marie Ekström med Flamingokvintettens vackra ballad Sjätte september.

Sedan var det dags för Manar Girgis med Arashs svängiga och partyfyllda Dogadoga.

En av de sista artisterna ut på scen var debutanten Riro Petersson med Lisa Nilssons 90-talsdänga Himlen runt hörnet. Med sin vackra stämma lyckas hon ta publiken med storm.

Här näst var det Johan Hörnfeldts och Göksel Konduks tur. Tillsammans körde de norska Marcus & Martinus Slalom. Johan sjöng medan Göksel spelade ukulele.

Näst sist ut var Maria Lindmark och Stefan Westerdahl med Du och jag mot världen som var Fredrik Kempes och Sanna Nielsens bidrag från Melodifestivalen 2005.

Och så avslutade man kvällen med Emil Krik som framförde en egen låt som hette Running time. Med dansare på scenen och med sina egna danssteg blir det ett riktigt svängig och dansant avslut på kvällen.

När alla artister hade framfört sina bidrag så var det dags att börja rösta. Den ena halvan av rösterna stod publiken för och den andra halvan av rösterna stod juryn som i år bestod av Tove Virtanen, Ida Burén och Caroline Montgomery för. Publikens och juryns röster räknades ihop under den 50 minuter långa pausen.

Andra halvan av showen inleds med att förra årets vinnare Sofia Linfors bjuder på ett nummer då hon framför When You Believe. Innan det var dags att få veta vem som hade vunnit så tog man in alla artister och dansare på scenen och så fick man blommor och betyg.

Vinnaren och som dessutom kommer att representera Botkyrka nu till våren blev Emil Krik. Detta blir andra gången han får tävla för Botkyrka i Funkisfestivalen.

Kvällen avslutas med att han kör sin låt Running time ännu en gång.

Hur det går för Emil i semifinalen och kanske stora finalen får vi veta till våren.
Vi håller tummarna att det går bra!  

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.