Home Film & Foto Filmklubben- Pianot

Filmklubben- Pianot

0
Filmklubben- Pianot
https://youtu.be/cDtNv7h_bZQ

Nu har vi startat filmklubben igen! Under hösten upptäckte vi att det blev många filmer med Steven Spielberg och många filmer från USA. Därför har vi nu ändrat lite och provar att välja filmer med små utmaningar. Alla deltagare i filmklubben fick dra en lapp med en utmaning ur en hatt. På lapparna stod det exempelvis: Välj en film gjord före 1970, Välj en film från något annat land än USA och England. Först ut var Robin som drog lappen: Välj en film av en kvinnlig regissör. Nu har vi fått se filmen Pianot av Jane Campion.

Robin presenterar sin film


Som tema har vi berättande och vi kollar extra noga på hur filmen är uppbyggd. Vi tittar på när saker händer i berättelsen och hur det skapas spänning. Nu under våren använder vi oss av en analysmodell som heter Den klassiska dramaturgiska modellen och när vi ser på filmerna så tittar vi exempelvis efter filmens anslag, vändpunkt och upptrappning.


Efter att vi sett och diskuterat filmen valde vi att göra egen tolkning i form av ett skuggspel. Alla i gruppen var med och gjorde figurer och delar i skuggspelet och vi filmade och redigerade sedan i Premiere. Nytt för filmklubben denna gång är också att den som valt filmen berättar om den för en vän och vi filmar detta och lägger ut på Instagram. Här nedan ser ni lite av arbetet med skuggspelet.


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.